Statistiek: Dumfries bij top van Europa, Eredivisie-record lonkt

0
Statistiek: Dumfries bij top van Europa, Eredivisie-record lonkt

Aanvoerder Denzel Dumfries is dit seizoen aardig op stoom bij PSV. De verdediger is na spits Donyell Malen de meest scorende speler in de selectie van de Eindhovenaren.

Bekeken over de tien grootste Europese competities is er maar één verdediger die nog meer heeft gescoord dan Dumfries tot nu toe. Robin Gosens van Atalanta Bergamo scoorde al zeven keer in de Serie A en ook nog één keer in de Champions League.

Dumfries maakte al zijn doelpunten uit open spel en dus heeft hij een eredivisie-record in het vizier. Deze eeuw zijn er maar twee verdedigers geweest die in Nederland in één seizoen nog productiever waren: Jan Vertonghen en Hector Moreno. Verthonghen scoorde in 2011/2012 acht keer voor Ajax in één seizoen. Hector Moreno scoorde in het seizoen 2016/2017 zeven keer voor PSV, voordat hij naar AS Roma ging in de zomer van 2017.

Aankomende zaterdag staat de uitwedstrijd naar ADO Den Haag op het programma voor PSV. Een kans voor Dumfries om zijn doelpuntentotaal weer wat op te krikken. De scheidsrechter fluit voor het begin van de wedstrijd om 19.45.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!