Afellay deelt compliment uit aan PSV'er: ''Vind ik heel knap''

0
Afellay deelt compliment uit aan PSV'er: ''Vind ik heel knap''

PSV is aan een uiterst teleurstellend seizoen bezig, maar Mo Ihattaren is één van de weinige lichtpuntjes bij de club uit Eindhoven. Ibrahim Afellay is vol lof over de ontwikkeling van de 18-jarige aanvallende middenvelder. 

"In de fase waarin wij met PSV zitten, zie je dat sommige spelers zich gaan verstoppen of onzeker worden", begint hij in gesprek met Voetbal International. "Bij Mo zie je juist dat hij risicoballen blijft geven, het verschil probeert te maken en steeds beter wordt. Als hij een verkeerde bal geeft, probeert hij het daarna gewoon nog een keer", aldus Afellay.

"Dat zelfvertrouwen heeft hij van nature", vervolgt hij enthousiast. "Goed voetballen als het goed gaat is makkelijk, maar niet als het slecht gaat. Mo heeft privé een heftige periode achter de rug. Dat heeft natuurlijk zijn weerslag, maar hij is tegelijkertijd heel weerbaar en blijft gewoon zijn ding doen. Dat vind ik heel knap. Dat heb je of dat heb je niet", beseft Afellay.

"Hij is een natuurtalent dat eens in de zoveel tijd wordt geboren", constateert hij. "Je moet een speler als hij lekker het veld op laten gaan, zonder dat je zegt wat hij allemaal moet gaan doen. Iemand die zo creatief is als hij, moet je creatief laten zijn. Mo heeft ontiegelijk veel kwaliteiten, is een speler voor wie je naar het stadion komt en overal het verschil kan maken", besluit Afellay. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 3 October 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›