Grote schoonmaak' aanstaande bij PSV: ''Gaan koppen rollen''

PSV won zaterdagavond in eigen huis met 3-0 van Willem II, maar volgens Valentijn Driessen kon er 'geen lachje vanaf' bij John de Jong. De aankomen Bruma, Timo Baumgartl, Olivier Boscagli, Ritsu Doan en Konstantinos Mitroglou zaten namelijk op de bank. 

"Na twee maanden aan het roer als tijdelijk hoofdcoach is de conclusie van Faber dus dat de vijf ’versterkingen’ niet goed genoeg zijn voor het eerste van PSV. Een regelrechte aanklacht aan het adres van De Jong als hoofdverantwoordelijke voor spelersbeleid", schrijft hij op de website van de Telegraaf.

"Fabers handelswijze betekent een enorme kapitaalvernietiging want PSV betaalde zo’n 32 miljoen euro voor het door De Jong gescoute en door Van Bommel gewilde en geaccepteerde spelersmateriaal", vervolgt de verslaggever. "Directeur Toon Gerbrands en de raad van commissarissen met Hans van Breukelen als  voetbalafgevaardigde gaan het functioneren van De Jong tegen het licht houden", weet Driessen. 

"In het geval van een koude analyse van het aankoopbeleid staat De Jong er ronduit slecht op. Handhaving van de huidige constructie is een ’op hoop van zegen’ beleidsvoering", constateert hij. "Alleen als er iemand naast of boven De Jong komt, is er toekomstperspectief voor hem als technisch beleidsvoerder", aldus Driessen, die benieuwd is wat er de komende maanden gaat gebeuren. 

"Overigens zullen Gerbrands en de rvc samen met de aan te stellen hoofdcoach de volledige selectie en organisatie rond het eerste elftal bij PSV scherp tegen het licht houden", legt hij uit. "Het staat vast dat daaruit een grote schoonmaak volgt waarbij koppen gaan rollen. Van Bommel en zijn assistenten Jürgen Dirkx en Reinier Robbemond zullen samen met een aantal miskopen niet de enige slachtoffers blijven van dit dramatische seizoen bij PSV", besluit Driessen. 

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
zo
5/05
PSV
12:15
Sparta Rotterdam
zo
12/05
Fortuna Sittard
14:30
PSV
zo
19/05
PSV
14:30
RKC Waalwijk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand