Eredivisie-directeur: ''Uitspelen met publiek steeds minder realistisch'' Schoonmaak bij PSV zet door: keeperstrainer en drie anderen maken plaats PSV-icoon Van den Heuvel treedt na dit seizoen terug als teammanager ''Trek dinsdag een lijn en bepaal de huidige stand als eindstand'' BREAKING | PSV zegt 8 profcontracten op; PSV en Afellay om tafel

Madueke dolblij: ''Mijn beste beslissing in mijn carrière''

0
Madueke dolblij: ''Mijn beste beslissing in mijn carrière''

Noni Madueke maakte dit jaar al zijn debuut voor PSV 1, maar het lijkt niet op te houden voor de jonge Engelsman. De 17-jarige aanvaller was tegen Excelsior goed voor één goal en één assist en besliste de wedstrijd voor Jong PSV (2-1, red.).

De Eindhovenaren hadden al langer niet meer gewonnen, zag ook Madueke. "Het was broodnodig om weer een overwinning te boeken. Het was de laatste tijd heel moeilijk om te winnen, maar het was niet makkelijk tegen Excelsior. Ze zijn fysiek heel sterk en tegen tien spelers is het altijd lastig", zegt Madueke in gesprek met FOX Sports.

De Engelse aanvaller had zelf nog een grote kans om te scoren. "Die bal in de zestienmeter bedoel je", vraagt Madueke. "Die had er echt in gemoeten. Het was mijn linkervoet, maar het belangrijkste is de drie punten. Ik zie het spelen bij Jong PSV niet als een stap terug. Ik kan veel leren bij PSV 1, maar net zo goed bij Jong PSV. Ik speel hier ook op professioneel niveau en als de trainer mij nodig heeft, kan ik er staan."

"Ik vind zelf dat ik klaar ben voor een plek in de eerste selectie, maar de trainer beslist", zegt Madueke, die volledig op zijn plek is in Eindhoven. "Het is heel mooi hier en het is heel anders dan in Londen. Het is momenteel een moeilijke situatie bij PSV, maar we doen ons best om eruit te komen. We willen het elke dag verbeteren."

Het 17-jarige talent kwam over van Tottenham Hotspur en had direct een plan. "Mijn doel was om zo snel mogelijk bij een eerste elftal te komen. Ik wilde op zo'n jong mogelijke leeftijd debuteren bij het eerste. Maar bij Tottenham was dat te moeilijk, maar in Nederland is dat makkelijker. Dit was de beste beslissing in mijn carrière tot dusver", aldus Madueke.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›