''Zo'n topper maakt andere krachten los voor PSV''

0
''Zo'n topper maakt andere krachten los voor PSV''

Arie Haan speelde zowel bij Ajax als PSV, maar is toch voor de Amsterdammers. De voormalig middenvelder weet niet wat hij van de komende topper kan verwachten, vooral omdat de Eindhovenaren weer moeten winnen.

"Dat vind ik moeilijk om te zeggen. Zowel Ajax als PSV snakt naar een overwinning, ze staan beide op scherp. Ajax speelt thuis, dus daarom lijkt het dat zij favoriet zijn. De resultaten van de voorgaande weken doen er niet toe. Zo'n topper maakt andere krachten los. Spelers zijn meer geconcentreerd in duels met topploegen. Dat werkt gewoon zo", zegt Haan in gesprek met het Algemeen Dagblad.
 
Haan merkt dat beide ploegen het niet makkelijk hebben in 2020. "Beide ploegen staan er niet goed voor, ze hebben allebei hun eigen problemen. PSV draait al weken niet en ook bij Ajax is het wisselvallig. Soms laten ze zien hoe goed ze kunnen voetballen, maar ze missen de kwaliteit van vorig seizoen. Beide coaches wijzigen te veel in hun opstellingen, waardoor er geen vastigheden in de ploeg komen."

"Ik heb maar een half jaartje bij PSV gevoetbald, dus mijn voorkeur gaat uit naar Ajax. Ik kijk de wedstrijd op de televisie. Dan zit ik te hopen dat het balletje de goede kant op valt, haha", lacht Haan.

"Ik gok dat 2-1 voor Ajax wordt. Het is altijd een rare wedstrijd, ik denk dat de ploegen elkaar niet veel zullen ontlopen. Ajax gaat winnen door doelpunten van Van de Beek en Quincy Promes. Bij PSV denk ik dat Bruma gaat scoren", vervolgt Haan. "Ik denk dat Donny van de Beek weer een belangrijke rol gaat spelen. Hij speelt altijd goed in grote wedstrijden, zowel in de eredivisie als Europees."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›