Dikke onvoldoende voor De Jong: ''Geef daar dan je geld aan uit''

0
Dikke onvoldoende voor De Jong: ''Geef daar dan je geld aan uit''

Aad de Mos (72) is niet te spreken over het aankoopbeleid van PSV. Het 'messcherpe multimedia-fenomeen' is van mening dat het niet moeilijk is om technisch directeur te zijn, maar toch is hij kritisch over de inbreng van John de Jong bij de club uit Eindhoven. 

"Het gaat er heel simpel om dat je de goede ogen hebt. Zie PSV nu", legt hij uit in gesprek met Voetbal International. "Het verbaast me enorm wat daar gebeurt. In de as moet je de juiste spelers hebben die van meerwaarde zijn en jouw elftal geraamte geven. Geef daar je geld dan aan uit. De rest kan ik er wel bij verzinnen aan de zijkanten", aldus De Mos. 

"Dat is een oude wet, daar geloof ik in. Nu is er gekozen voor kwantiteit", vervolgt hij kritisch. "De verleidingen in de snoepwinkel zijn zó groot dat je snel geneigd bent maar van alles te kopen. Als je daar niet de goede kijk op hebt, wordt het heel moeilijk. Op basis van wat John de Jong nu heeft aangeleverd, is het een dikke onvoldoende", constateert De Mos.

"De meeste aankopen zijn echt niet beter dan de gemiddelde voetballer in de Eredivisie", stelt hij. "Zeker verdedigers moet je zelf kunnen opleiden. Ik kan niet beoordelen of het aan zijn ogen ligt, dat zijn netwerk niet goed is of dat hij gelooft in kwantiteit. Maar ik geloof erin: je ziet het of je ziet het niet. Dat moet direct goed zijn", besluit De Mos realistisch. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›