Eijkelkamp roemt PSV-talenten: ''Zit wel heel veel kwaliteit in''

0
Eijkelkamp roemt PSV-talenten: ''Zit wel heel veel kwaliteit in''

René Eijkelkamp heeft het prima naar zijn zin als assistent-trainer bij PSV. De voormalig profvoetballer, die in het verleden zes interlands speelde voor het Nederlands elftal, laat weten dat zijn terugkeer op het oude nest hem prima bevalt. 

“Deze club loopt een beetje als een rode draad door mijn carrière. Het is heel vertrouwd", legt hij uit op de clubsite. "Als ik ’s ochtends de Van Kemenades tegenkom, is mijn dag al goed. Ik weet niet of dat wederzijds is overigens. Wat ik probeer te doen is mezelf in te leven en aan te voelen hoe de groep is. Daarna is het heel simpel: keihard werken en plezier maken ondanks de huidige situatie", aldus Eijkelkamp, die beseft dat PSV aan een matige serie bezig is. 

“De groep is jong dus onervaren. Er zit wel heel veel kwaliteit in", vervolgt hij. "Om die tot uiting te laten komen, heb je tijd nodig. En tijd heb je niet in de top. Ik hoop op mijn manier het ontwikkelproces te versnellen. Met sommige jongens zal ik individueel wat meer aan de slag gaan. Sam Lammers, Cody Gakpo om er twee te noemen. Dat is mijn ding, met mensen aan de slag gaan. Ergens samen wat van maken, dat is het mooiste om te doen. Ook als het zo heeft tegengezeten als dit jaar.”

Eijkelkamp zal zich ook bezig gaan houden met de ontwikkeling van Noni Madueke. “Een goede, gedreven jongen qua karakter", constateert hij. "Het is een onvoorspelbare speler die acties maakt op intuïtie. Voor zijn leeftijd is hij heel zelfbewust, maar er moet ook nog veel aan gebeuren. Hij heeft nog genoeg te leren. Het gevaar – en dat zie je veel tegenwoordig – is dat er van buitenaf wordt geroepen dat dit al heel goede spelers zijn, terwijl ze pas net beginnen", besluit Eijkelkamp. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›