Eredivisie-directeur: ''Uitspelen met publiek steeds minder realistisch'' Schoonmaak bij PSV zet door: keeperstrainer en drie anderen maken plaats PSV-icoon Van den Heuvel treedt na dit seizoen terug als teammanager ''Trek dinsdag een lijn en bepaal de huidige stand als eindstand'' BREAKING | PSV zegt 8 profcontracten op; PSV en Afellay om tafel

Bergwijn geeft Ajax trap na bij transfer naar Tottenham Hotspur

0
Bergwijn geeft Ajax trap na bij transfer naar Tottenham Hotspur

Steven Bergwijn maakt definitief de overstap van PSV naar Tottenham Hotspur. De voormalig jeugdspeler van Ajax tekende een vijfjarig contract bij de Engelse club.

Bergwijn kon het bij zijn eerste interview niet laten om de club uit Amsterdam een trap na te geven. "Ik vond het geweldig om te zien hoe jullie Ajax versloegen, afgelopen seizoen in de Champions League", zei de aanvaller bij het officiële kanaal van Tottenham Hotspur.

PSV ontvangt ruim 30 miljoen euro voor Bergwijn, die daarmee de duurste wintertransfer ooit is uit de Eredivisie. Dat bedrag kan door bonussen nog met twee miljoen euro oplopen. Bergwijn is de opvolger van Klaas Jan Huntelaar, die halverwege het seizoen 2008/2009 de overstap maakte van Ajax naar Real Madrid.

De Madrilenen betaalden destijds 27 miljoen euro voor de spits. Nummer drie op de lijst van winterse Eredivisie-transfers is Luis Suárez, die in januari 2011 Ajax verruilde Liverpool, dat 26,5 miljoen euro voor de Uruguayaan neerlegde.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›