''Dan is Toon Gerbrands in geen velden of wegen te bekennen''

1
''Dan is Toon Gerbrands in geen velden of wegen te bekennen''

Nico Dijkshoorn heeft in zijn column voor Voetbal International hard uitgehaald naar Toon Gerbrands en John de Jong. Hij zag dat PSV-trainer Ernest Faber zondagavond 'niet helemaal vrijuit leek te spreken' bij de uitzending van Studio Voetbal. 

"Dat voelde hij zelf ook wel en daarom vertelde hij nog maar eens wat een keurige club PSV is", blikt hij terug. "Daar hielden ze niet van moddergooien en rare verhalen. Daar heeft Ernest Faber een punt. Bij PSV gooien ze niet met modder, maar ze laten je modder vreten", constateert Dijkshoorn.

"Aan een tafel vol journalisten en oud-voetballers. Zo doen ze dat bij PSV", vervolgt hij. "Toon Gerbrands’ volleybalhoofd is niet van de televisie te branden als het goed gaat. Dan zegt hij net iets te vaak dat het niet om hém gaat en dat het succes te danken is aan de geweldige clubsfeer", aldus Dijkshoorn. 

"Als het slecht gaat, is Toon Gerbrands in geen velden of wegen te bekennen en stuurt hij, vlak na een aanval van de supporters op de hoofdingang van het Philips Stadion, zijn jeugdtrainer naar televisieland om daar bijna een uur lang doodsbang te babbelen over de teloorgang van PSV", legt hij uit. 

"Toon en John hebben zondagavond naar Ernest Faber zitten kijken en gezien wat wij ook allemaal zagen: hier werd een trainer geofferd. Nee, laat ik het anders zeggen: hier werd een mens geofferd", besluit Dijkshoorn, die had gehoopt dat Ernest Faber zelf met 'handen vol modder' zou gooien. 

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 29 Jan 2020 om 17:37
    Die seniele oude columnist moet maar eens plaats maken voor iemand met echt verstand van voetbal. Hij denkt maar van alles te kunnen uitboeren. Een azijnpisser is het
zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›