Faber haalt uit naar Mulder: ''Kom op, waar hebben we het over?''

0
Faber haalt uit naar Mulder: ''Kom op, waar hebben we het over?''

Ernest Faber heeft hard uitgehaald naar Siemen Mulder, die zondag de wedstrijd tussen PSV en FC Twente floot. Toch wijt Faber het puntenverlies (1-1) niet aan de scheidsrechter, die in de tweede helft een rode kaart gaf aan PSV-aanvoerder Ibrahim Afellay. 

"We hebben het aan onszelf te danken", zegt Faber in gesprek met FOX Sports. "Als je de kansen gewoon afmaakt, win je heel zakelijk met 2-0 of 3-0. Dan kan je weer verder. Nu zit het tegen. Dan krijgen we een rode kaart uit het niets", doelt de oefenmeester op de rode prent voor Ibrahim Afellay.

"De scheids was in het begin zijn rode en gele kaart vergeten", blikt hij terug. "Toen had hij er ook twee moeten geven. Maar ja... En toen had hij ze ineens wel gevonden. Ik vind het een onterechte rode kaart, maar daar moeten we niet over zeiken. We hebben de kansen gehad en als het dan tegenzit dan zie je dat het nog broos is", vervolgt de oefenmeester teleurgesteld. 

Faber snapt niet dat Mulder in de eerste helft zijn kaarten niet bij zich had. "De scheids is z'n gele kaart vergeten. Kom op, waar hebben we het over? Die ene fase kan hij niets geven, omdat hij ze niet bij zich heeft. En ik wil geen kaarten aannaaien, maar dit is toch zeer amateuristisch? Laat het geen excuus zijn omdat we de winst niet hebben behaald, maar wel onterecht."

De oefenmeester vond de rode kaart voor Afellay ook onterecht. "De eerste was oké, maar bij de tweede gaat hij puur voor de bal zonder gestrekt been. Het leek wel alsof Mulder de kaarten ineens had gevonden en dacht: Laat ik even tonen dat ik ze heb."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›