Waterreus doet boekje open: ''Insiders weten hoe het echt zit''

3
Waterreus doet boekje open: ''Insiders weten hoe het echt zit''

PSV speelde zondagmiddag in eigen huis met 1-1 gelijk tegen FC Twente en tijdens de wedstrijd keerden supporters zich tegen Toon Gerbrands en John de Jong. De voormalig PSV-doelman neemt het op voor de algemeen directeur en technisch directeur. 

"Hoewel hij het nooit zal toegeven, heeft Toon Gerbrands spijt als de drie haren op zijn hoofd dat hij Van Bommel ooit heeft aangesteld", schrijft hij in zijn column voor de Limburger. "Juist omdat hij en technisch directeur John de Jong nu de gevolgen ondervinden. Het 'kamp Van Bommel' zal niet rusten voordat Toon en John gesneuveld zijn", voorspelt Waterreus. 

"Om dat te bereiken worden de lijntjes richting bevriende journalisten ongegeneerd uitgezet. En worden spelers (zoals Bergwijn, red. ) opgezet tegen de leiding, aangespoord om te vertrekken, of toch tenminste een andere zaakwaarnemer in de arm te nemen. (Lees: Mino Raiola). En anders is er altijd nog schoonvader Bert van Marwijk", vervolgt Waterreus. 

"Die pakte De Jong vorige week zondag stevig aan bij Ziggo, zonder de naam van De Jong overigens éénmaal te noemen", legt hij uit. "In mijn ogen tekenend voor de stiekeme, achterbakse loopgravenoorlog die gevoerd wordt. Moraal ervan: De Jong is de kwade genius achter de crisis bij PSV. Echt hoor, mensen. Als de campagne niet zo'n vileine en rancuneuze ondertoon had, zou ik er bijna om lachen."

"Insiders weten namelijk hoe het echt zit. En dat is dat iedereen in Eindhoven, een enkeling daargelaten, al maanden klaar was met Van Bommel en zijn kliek", verklapt Waterreus. "In de politiestaat die hij van De Herdgang had gemaakt vertrouwde niemand elkaar meer en waren de onderlinge verhoudingen volledig verstoord. (...) In het door Van Bommel vergiftigde, gepolariseerde klimaat op De Herdgang viel eenvoudigweg niet te presteren", besluit hij realistisch. 

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 27 Jan 2020 om 23:28
  • Quote van 27 Jan 2020 om 13:42
   Zegt degene die altijd zelf lekte naar de pers..Onruststoker met een hekel aan v bommel
  Wie het karakter van Mark van Bommel een beetje kent, en weet hoeveel vijanden hij heeft gemaakt binnen de club, ok bij mensen die de club al jaren trouw dienen, zou dit soort opmerkingen niet plaatsen Robsen.
 • 27 Jan 2020 om 22:52
  Wat een rattekop is dat dan met die dooie flamingo in z’n nek. De jong moet gewoon opzouten
 • 27 Jan 2020 om 13:42
  Zegt degene die altijd zelf lekte naar de pers..Onruststoker met een hekel aan v bommel
zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›