Waterreus doet boekje open: ''Insiders weten hoe het echt zit''

PSV speelde zondagmiddag in eigen huis met 1-1 gelijk tegen FC Twente en tijdens de wedstrijd keerden supporters zich tegen Toon Gerbrands en John de Jong. De voormalig PSV-doelman neemt het op voor de algemeen directeur en technisch directeur. 

"Hoewel hij het nooit zal toegeven, heeft Toon Gerbrands spijt als de drie haren op zijn hoofd dat hij Van Bommel ooit heeft aangesteld", schrijft hij in zijn column voor de Limburger. "Juist omdat hij en technisch directeur John de Jong nu de gevolgen ondervinden. Het 'kamp Van Bommel' zal niet rusten voordat Toon en John gesneuveld zijn", voorspelt Waterreus. 

"Om dat te bereiken worden de lijntjes richting bevriende journalisten ongegeneerd uitgezet. En worden spelers (zoals Bergwijn, red. ) opgezet tegen de leiding, aangespoord om te vertrekken, of toch tenminste een andere zaakwaarnemer in de arm te nemen. (Lees: Mino Raiola). En anders is er altijd nog schoonvader Bert van Marwijk", vervolgt Waterreus. 

"Die pakte De Jong vorige week zondag stevig aan bij Ziggo, zonder de naam van De Jong overigens éénmaal te noemen", legt hij uit. "In mijn ogen tekenend voor de stiekeme, achterbakse loopgravenoorlog die gevoerd wordt. Moraal ervan: De Jong is de kwade genius achter de crisis bij PSV. Echt hoor, mensen. Als de campagne niet zo'n vileine en rancuneuze ondertoon had, zou ik er bijna om lachen."

"Insiders weten namelijk hoe het echt zit. En dat is dat iedereen in Eindhoven, een enkeling daargelaten, al maanden klaar was met Van Bommel en zijn kliek", verklapt Waterreus. "In de politiestaat die hij van De Herdgang had gemaakt vertrouwde niemand elkaar meer en waren de onderlinge verhoudingen volledig verstoord. (...) In het door Van Bommel vergiftigde, gepolariseerde klimaat op De Herdgang viel eenvoudigweg niet te presteren", besluit hij realistisch. 

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/03
NEC
16:30
PSV
di
2/04
Excelsior
20:00
PSV
za
6/04
PSV
18:45
AZ
za
13/04
PSV
16:30
Vitesse
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 26 68 72
2 Feyenoord 26 45 62
3 FC Twente 26 24 53
4 AZ 26 30 49
5 Ajax 26 10 41
6 NEC 26 10 39
7 Go Ahead Eagles 26 3 37
Bekijk de hele stand