Driessen haalt uit naar De Jong: ''Opeenstapeling van fouten''

0
Driessen haalt uit naar De Jong: ''Opeenstapeling van fouten''

Valentien Driessen heeft in zijn column keihard uitgehaald naar John de Jong. De verslaggever beseft dat de technisch directeur verantwoordelijk is voor de sportieve malaise bij PSV, dat na twintig competitiewedstrijden op een teleurstellende vijfde (!) plek staat. 

"Als onbewezen en onervaren td heeft De Jong met een opeenstapeling van fouten en verkeerde inschattingen de slechtste papieren bij PSV", schrijft hij in de Telegraaf. "Hij bezit geen trackrecord als technisch directeur, stelde mede met Van Bommel een onevenwichtige selectie samen en is de man achter Van Bommels ontslag", constateert Driessen. 

"Hij zit tevens achter de ondoordachte opvolging door Ernest Faber, zette opnieuw een onervaren assistententeam neer bij het eerste elftal en lukt het vooralsnog niet om de selectie van een kwaliteitsinjectie te voorzien terwijl Bergwijn als beste speler op het punt staat te vertrekken. Bruma, Baumgartl en Boscagli vallen ook bij Faber door de mand", vervolgt hij kritisch.

"Het zou onverantwoord zijn van PSV om de technische toekomst van de club alleen in handen te laten van De Jong", adviseert Driessen. "Als klap op de vuurpijl, terwijl de sportieve ineenstorting zich voltrekt, is PSV bereid met Bergwijn één van z’n drie pareltjes te verkopen. Welke ambitie toon je dan? Het maakt duidelijk dat PSV geld nodig heeft", constateert hij. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›