Eredivisie-directeur: ''Uitspelen met publiek steeds minder realistisch'' Schoonmaak bij PSV zet door: keeperstrainer en drie anderen maken plaats PSV-icoon Van den Heuvel treedt na dit seizoen terug als teammanager ''Trek dinsdag een lijn en bepaal de huidige stand als eindstand'' BREAKING | PSV zegt 8 profcontracten op; PSV en Afellay om tafel

Keuze voor PSV-debutant uitgelegd: ''Hij kon kiezen voor de Engelse top''

0
Keuze voor PSV-debutant uitgelegd: ''Hij kon kiezen voor de Engelse top''

Noni Madueke maakte afgelopen weekend zijn officieuze debuut en dat is een debuut met een speciaal tintje. Het 17-jarige talent had de keuze voor Engelse topclubs, maar zag meer heil in Eindhoven. Dat beweert Johan Hansma, zijn zaakwaarnemer.

"Hij kon tekenen bij Tottenham Hotspur, waar hij is opgeleid, en Manchester United. Hij had al heel snel en goed voor zichzelf geanalyseerd dat het verdomd moeilijk is om als jeugdspeler het eerste elftal te halen bij een absolute topclub in Engeland", doelt Hansma in gesprek met De Telegraaf op de keuze voor PSV.

Volgens de belangenbehartiger wilde hij direct bij een club het eerste halen op het hoogste niveau. "Chelsea onder 19 won de Youth League met ontzettend grote talenten. De situatie is daar mede door een transferban tot aan deze window iets veranderd, maar om vanuit zo'n elftal in Chelsea 1 te komen, is normaal gesproken bijna niet te doen. Noni had er weinig behoefte aan om via Tottenham te worden uitgeleend aan bijvoorbeeld een club in de League One en verder. Of in een 'verplicht' League Cup-duel mee te doen."

"Hij en zijn familie hebben heel bewust voor Nederland gekozen. PSV is daar heel zorgvuldig mee omgegaan en heeft er veel energie in gestopt om hem het goede gevoel te geven. De kracht van deze beslissing door de speler en zijn familie is de keuze voor het sportieve plan boven het financiële plaatje", aldus Hansma.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›