Eredivisie-directeur: ''Uitspelen met publiek steeds minder realistisch'' Schoonmaak bij PSV zet door: keeperstrainer en drie anderen maken plaats PSV-icoon Van den Heuvel treedt na dit seizoen terug als teammanager ''Trek dinsdag een lijn en bepaal de huidige stand als eindstand'' BREAKING | PSV zegt 8 profcontracten op; PSV en Afellay om tafel

''Niet veel meegekregen van wat er werd gezegd door de buitenwacht''

0
''Niet veel meegekregen van wat er werd gezegd door de buitenwacht''

Lars Unnerstall heeft zich niet teveel beziggehouden met de keepersstrijd bij PSV. De Duitse doelman, die weer eerste keus onder de lat is in Eindhoven, is rustig gebleven.

"Er werd zoveel over ons gesproken, ik denk dat het nodig is om juist dan kalm te blijven", vertelt Unnerstall bij PSV TV. "Daarom heb ik ook niet zo veel meegekregen van wat er werd gezegd door de buitenwacht. De trainer zei dat iedereen de kans kreeg. Als eerste keeper had ik misschien een kleine voorsprong, maar ik moest het constant laten zien. Dat moet ik ook nu nog iedere week."

Unnerstall is blij dat de keuze onder de lat definitief op hem is gevallen. "Wanneer de trainer dat deed, weet ik niet. Dat maakt ook niet zoveel uit voor mij", aldus de doelman, die baalde van het gelijkspel tegen VVV-Venlo. "Tot de zestien meter gaat eigenlijk zelfs alles goed. Vanaf dat moment missen we misschien nog een beetje de overtuiging, het lef om het echt af te maken."

De sluitpost weet hoe het voor zulke clubs is als PSV op bezoek komt. "Dat is natuurlijk een heel grote wedstrijd", blikt hij terug op zijn eigen ervaringen. "Dat merk je ook in het stadion. Als speler zijn het de leukste wedstrijden om te spelen. Het enige dat je wil is volle bak geven. Als tegenstander van PSV kun je wat meer naar achteren hangen. Ruimtes worden dan echt heel klein en dat is lastig om doorheen te spelen."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›