PSV bovenaan in Eredivisie-klassement veerkracht tonen Aflopend contract voor PSV-goalie: ''Voel het vertrouwen van de club'' 'Lammers staat op het punt nieuw contract te tekenen bij PSV' ''Er is een oproep gedaan in de trein, toch gaat een aantal de fout in'' KNVB verliest geloofwaardigheid met VAR-keuze: ''Landstitel 40 miljoen waard''

Opvallend: ''Van Bommel wilde De Jong meesleuren in zijn val''

( 0 reacties)
Opvallend: ''Van Bommel wilde De Jong meesleuren in zijn val''

Bij het TV-programma Rondo nam Bert van Marwijk het zondagavond op voor zijn schoonzoon Mark van Bommel, die vorig jaar op straat werd gezet bij PSV. Rik Elfrink zag dat de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal een 'aanval' opende op John de Jong. 

"Wat opnieuw duidelijk werd, is dat het tot half december flink geknetterd heeft binnen de muren van het Philips Stadion", schrijft de verslaggever op de website van het Eindhovens Dagblad. "Van Marwijk is de schoonvader en voormalig adviseur van Van Bommel bij PSV en heeft zich bij zijn wegzending solidair verklaard met de clubicoon", constateert Elfrink.

"Duidelijk is dat de actie van Van Marwijk een doelbewuste was. Al eerder beweerden boze tongen dat Van Bommel zijn oud-ploeggenoot wilde meesleuren in zijn val en Van Marwijk gaf als senior uit het Van Bommel-kamp voeding aan die gedachte", verklapt hij. "De oud-trainer 'vergat' in zijn betoog wel cruciale zaken, namelijk dat op voorspraak van Van Bommel vorig jaar Aziz Behich en Trent Sainsbury naar PSV kwamen", blikt Elfrink terug. 

"De voorganger van De Jong (Marcel Brands) zei al dat De Jong het zich geen tweede keer zou laten overkomen om spelers te halen die niet op reguliere wijze door de scouts zijn gezien", legt hij uit. "Op dat moment was het nog hosanna bij PSV, dat onder Van Bommel in 2019 alle prijzen liet liggen. In de transferzomer was sprake van grote verschillen van inzicht, die pas naar buiten kwamen op het moment dat PSV in een sportieve crisis belandde." 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!