Van Egmond bekritiseert Makkelie: ''Het inlopen was zo duidelijk''

0
Van Egmond bekritiseert Makkelie: ''Het inlopen was zo duidelijk''

PSV speelde afgelopen weekend met 1-1 gelijk op bezoek bij VVV-Venlo en de club uit Eindhoven kwam in de tweede helft eerst op achterstand door een strafschop. Volgens scheidsrechtersbaas Dick van Egmond had de penalty opnieuw genomen moeten worden. 

"Het inlopen was zo duidelijk", legt hij uit op de website van het Algemeen Dagblad. "Makkelie erkende na afloop ook dat hij had moeten ingrijpen", aldus Van Egmond, die wel benadrukt dat Makkelie niet overal op kan letten. "Het is moeilijk te handhaven omdat een scheidsrechter al op veel andere dingen moet letten."

"Komt de keeper van zijn lijn, is de aanloop van de nemer in orde, maar ook of de bal erin gaat als die bijvoorbeeld van de onderkant van de lat komt", vervolgt de oud-arbiter, die laat weten dat de videoscheidsrechter (VAR) niet mocht ingrijpen na het doelpunt van Jonathan Opoku. 

"De VAR heeft wel extra bevoegdheden gekregen dit seizoen", verklapt hij. "Maar hij mag alleen ingrijpen als de keeper te vroeg van zijn lijn komt en de bal stopt, of als een te vroeg ingelopen speler profijt heeft van zijn actie bij een gemiste penalty. Dit seizoen hebben we een aantal opnieuw genomen strafschoppen gezien, maar dan was er dus sprake van één van genoemde situaties", besluit Van Egmond. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›