Makkelie baalt vanwege penalty: ''Ik had dit zelf moeten zien''

0
Makkelie baalt vanwege penalty: ''Ik had dit zelf moeten zien''

PSV speelde afgelopen weekend met 1-1 gelijk op bezoek bij VVV-Venlo en de club uit Eindhoven kwam in de tweede helft eerst op achterstand door een strafschop. Scheidsrechter Danny Makkelie erkent echter dat diverse spelers veel te vroeg kwamen inlopen.

De penalty had dan ook overgenomen moeten worden. Dat klopt, strikt volgens de spelregels moet dat", vertelt Makkelie tegenover VTBL. "Het is lastig. Je moet tegenwoordig als scheidsrechter veel in de gaten houden bij een penalty. De nemer, de keeper, de mensen die eventueel te vroeg inlopen... Toch had ik dit zelf moeten zien, maar ik was te veel gefocust op de nemer", blikt hij terug.

De VAR mocht echter niet ingrijpen na het doelpunt van Jonathan Opoku. "Het valt buiten het protocol", vervolgt Makkelie realistisch. "Stel: de bal was van de lat, paal of keeper terug het veld in gekomen en beroerd door een te vroeg inlopende speler, dan had een partij voordeel gehad van het te vroeg inlopen. In dat geval mag de VAR wel optreden", besluit de arbiter. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›