Eredivisie-directeur: ''Uitspelen met publiek steeds minder realistisch'' Schoonmaak bij PSV zet door: keeperstrainer en drie anderen maken plaats PSV-icoon Van den Heuvel treedt na dit seizoen terug als teammanager ''Trek dinsdag een lijn en bepaal de huidige stand als eindstand'' BREAKING | PSV zegt 8 profcontracten op; PSV en Afellay om tafel

Malen wekt nieuwsgierigheid: ''Ibrahimovic een goed voorbeeld''

0
Malen wekt nieuwsgierigheid: ''Ibrahimovic een goed voorbeeld''

Memphis Depay en Donyell Malen zijn inmiddels volop aan het revalideren. De spitsen dromen nog altijd van deelname aan het EK, maar of dat ook reëel is, is nog maar de vraag.

"In de herstelperiodes bij kruisbandletsel zijn golfbewegingen te zien", zegt Arjan Louwen, kruisbandspecialist, in gesprek met De Telegraaf. "Vroeger duurde het herstel twaalf maanden, dat ging naar negen, naar zeven en toen weer terug omhoog. We zitten nu in een periode dat ze weer worden verkort."

"Zlatan Ibrahimovic was daar een goed voorbeeld van", geeft hij als voorbeeld. "Zijn herstel duurde tweeënhalf jaar terug slechts zeven maanden. Dat heeft ook met bouw te maken. En de één doet het sneller, de ander houdt wat meer marge. Hoe korter je de revalidatie houdt, hoe groter de kans op een terugval is. Maar het kán goed gaan, dat is ook heel afhankelijk van die persoon zelf."

Malen en Memphis werden geopereerd in de Verenigde Staten. "De specialisten in Amerika zijn wat verder en durven meer, daar zitten veel van de echt grote jongens in dit vakgebied. Er zijn meer gelden beschikbaar voor onderzoek en zij zién dit soort gevallen ook meer, door het American football. Daarin komt bandletsel vaak voor. (...) Dat maakt mij heel nieuwsgierig naar het herstel van Memphis en ook Malen. Zeker met de huidige golfbeweging in het achterhoofd", aldus Louwen.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›