Van Marwijk steunt Van Bommel: ''Veel minder schuldig dan De Jong''

1
Van Marwijk steunt Van Bommel: ''Veel minder schuldig dan De Jong''

Een zéér opvallend media-optreden van Bert van Marwijk, zondagavond bij Rondo. De schoonvader van Mark van Bommel ging in op het ontslag van de oefenmeester, midden december vorig jaar. 

"Van Bommel wordt nu nog elke dag door de spelers gebeld en geappt. Ze vinden het verschrikkelijk dat hij weg is", aldus Van Marwijk, zelf actief als adviseur bij PSV. "Toon Gerbrands heeft zelf gezegd dat de druk uiteindelijk te groot werd. Maar waar komt die druk vandaan? Niet van de supporters, want die hangen spandoeken op waarop staat dat hij moet blijven. Ook niet van de spelers, want die bellen hem nu nog. En ik heb nergens in de pers gelezen dat hij weg moet."

Van Marwijk neemt vervolgens het aankoopbeleid van PSV onder de loep. "Je bent afhankelijk van het aankoopbeleid. Normaal gesproken doe je dat in overleg, dat gebeurde bij PSV ook. Van Bommel is minder schuldig dan de technisch directeur (John de Jong, red.). Een trainer kan de spelers nooit bekijken. Hij is afhankelijk van de informatie die hij krijgt."

"Hij heeft wel met de vuist op tafel geslagen over een paar spelers. Die hebben ze niet gehaald of konden ze niet halen. Hij is er medeverantwoordelijk, maar niet hoofdverantwoordelijk voor", besluit Van Marwijk. 

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 19 Jan 2020 om 23:02
    Dat spelers v Bommel nog appen is persoonlijk en dus privé nu. Een schande dat v Bommel en v marrewijk dit in de pers roepen. Ze moeten zich schamen, roepen dit alleen om hun eigen straatje schoon te vegen. Eigen ego is dus echt veel groter dan de zogenaamde clubliefde voor psv. NSB-ers zijn t, bah!
zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›