De Jong wil extra technische man in PSV-top: ''Vol op spelersbeleid''

3
De Jong wil extra technische man in PSV-top: ''Vol op spelersbeleid''

PSV wil dit jaar een extra technisch man in de clubleiding hebben, dat vertelt technisch manager John de Jong in gesprek met Voetbal International. De Jong wil iemand naast zich, zodat hij zich volledig kan richten op het spelersbeleid.

"Een technisch directeur staat traditioneel overal boven en heeft meerdere focusgebieden", vertelt De Jong. "De opleiding, het spelersbeleid, de scouting, sparren met de hoofdtrainer... Kortom: de complete voetbalorganisatie. Ik vind dat we naar een model moeten waarin ik me alleen op het spelersbeleid kan focussen."

"Ik zie heel veel mogelijkheden om daarin winst te boeken, maar die kansen kun je het beste pakken als je er meer tijd aan kunt besteden", vervolgt hij. "Twee kleine voorbeelden: weer zelf meer wedstrijden gaan kijken en nog meer gebruik van data-analyse in de scouting. We doen dat al jaren, maar ik denk dat we het nog beter kunnen inzetten om in een eerder stadium bij bepaalde interessante spelers uit te komen."

De Jong weet hoe belangrijk de scouting is voor PSV. "Het spelersbeleid omvat veel en het is voor een club als PSV het belangrijkste verdienmodel, samen met de inkomsten uit Europees voetbal", legt hij uit. "Daarom moet je de kansen die je hebt zo groot mogelijk maken, door er iemand vol op te zetten. Ik heb bovendien de wens om de scouting uit te breiden. Voor mij zijn het logische, heldere gedachten om binnen een club steeds meer focus te leggen op de spelersmarkt. Dáár ligt de winst."

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 14 Jan 2020 om 13:38
    Je hebt gelijk John, je bakt er niets van. Het lijkt mij een goed plan om een vervanger voor jou te zoeken.
  • 14 Jan 2020 om 13:20
    Hij speldt zichzelf hier lekker een brevet van onvermogen op. Blijkbaar kan hij de baan niet aan.
  • 14 Jan 2020 om 13:00
    Misschien slim geweest dat dit voor MvB z'n ontslag bedacht was..
zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›