'Faber verrast en zet 17-jarige spits in de basis tegen VVV-Venlo'

0
'Faber verrast en zet 17-jarige spits in de basis tegen VVV-Venlo'

Het is niet ondenkbaar dat Noni Madueke komende zondag tegen VVV-Venlo aan de aftrap staat bij PSV. De 17-jarige spits heeft zich laten zien tijdens het trainingskamp in Qatar en mag hopen op een basisplaats in Venlo.

"Madueke moet zijn officiële debuut in het betaald voetbal nog maken, maar dat was tijdens zijn stageweek bij het eerste elftal niet te zien. Hij liet zich gelden als een snelle en krachtige speler, die voorin een man kan passeren en het vermogen heeft om aan de bal te blijven terwijl hij zijn acties maakt", schrijft clubwatcher Rik Elfrink namens het Eindhovens Dagblad.

Als zestienjarige speler kwam hij over van het Engelse Tottenham Hotspur. "Waarom? In de eredivisie komen tieners veel vaker aan de bak dan in de Premier League, waar het voor talenten soms schier onmogelijk lijkt om door te breken", vervolgt de sportjournalist.

"Onder trainer Ruud van Nistelrooij zette hij de benodigde stappen om door te stromen naar Jong PSV en nu lijkt het erop dat hij die halte in ieder geval voorlopig gaat overslaan. Voor PSV is het belangrijk dat hij zijn tot 2021 lopende contract op termijn gaat verlengen en de club heeft daarvoor al voorbereidingen getroffen", aldus Elfrink.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›