Faber ambitieus: ''We moeten de beker winnen en gaan voor plek twee''

1
Faber ambitieus: ''We moeten de beker winnen en gaan voor plek twee''

Ernest Faber moest de afgelopen weken plotseling voor de ploeg staan van PSV, na het ontslag van Mark van Bommel en dat is hem goed afgegaan. Althans dat is de mening van de interim-trainer.

"Het was snel schakelen. Ik zat eerst in de bus met Jong PSV naar Engeland voor de wedstrijd tegen FC Porto, maar plots werd ik uit de bus gehaald om voor het eerste te gaan staan. Ik moest direct de training geven. In deze tijd moet ik alles goed wegzetten om de jeugd door te laten gaan", blikt Faber terug in gesprek met PSV TV.

De oefenmeester snapt dat het eerste elftal momenteel het belangrijkste is. "Voor de rest is het snel doorschakelen naar aandacht voor het eerste om te kijken waar de ploeg behoefte aan heeft. Het is gevoelsmatig in een dag voorbij gegaan. De jeugd is de levensader en heel belangrijk en dat werk bevalt mij heel goed. Ik merk nu dat ik daar heel veel voor kan betekenen voor het eerste elftal."

"Als het tegenzit kom je in een neerwaartse spiraal en dan ga je elkaar negatief coachen. Als je dat gaat doen, heeft dat invloed op de rest van de groep. Je moet het op een andere manier moeten verkondigen. Ik ben op zoek gegaan naar de oplossing. Anders zul je nooit meer succes halen. Ik ben naar de positieve punten gegaan, dat heb ik proberen te herstellen. Daar moeten we energie in blijven steken."

Faber heeft zijn hoop op de tweede plek nog niet opgegeven. "Wij moeten ambitieus blijven en voor beker en de tweede plek gaan. De beker is een mooie prijs en daar moeten we maximaal voor gaan. Maar je moet de tweede plaats gewoon veilig stellen. We moeten hongeriger worden om de concurrent in te halen. Wij hebben grote voorsprongen ook weleens verloren, maar nu moeten we het inhalen", aldus Faber.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 14 Jan 2020 om 08:40
    Ik hoop het ook Faber. Maar met deze selectie de beker winnen, dus winnen in Alkmaar en van Feijenoord in de Kuip, vergeet het.