Levchenko 'waarschuwt' PSV: ''Dreigt een gekkenhuis te worden'' VI: ''UEFA en ECA dreigen PSV en Ajax met Europese uitsluiting'' Gerbrands reageert: "Dan heeft voetbal geen prioriteit meer'' BREAKING | PSV volgt Ajax en wil seizoen zien eindigen 'Feyenoord weet niets van bod van 15 miljoen euro van PSV voor Berghuis'

Waterreus: ''Je kop in het woestijnzand steken, noem ik dat''

0
Waterreus: ''Je kop in het woestijnzand steken, noem ik dat''

Het trainingskamp van PSV in Qatar heeft voor veel ophef gezorgd. Ronald Waterreus, die in het verleden jarenlang bij de club uit Eindhoven speelde, stoorde zich bovendien aan de teksten van algemeen directeur Toon Gerbrands. 

"Toon Gerbrands en Van der Sar hadden natuurlijk gewoon de waarheid moeten vertellen", schrijft hij in zijn column voor Dagblad de Limburger. "Ofwel: Dat hun clubs er vermogens gingen opstrijken. In plaats daarvan draaiden ze zichzelf in allerlei politiek correcte bochten."

"Zo van: vervelend, die doden, maar wat kunnen wij eraan doen? "Het is net alsof wíj een zware misdaad hebben begaan", trok Van der Sar de kritiek zelfs in het persoonlijke. Je kop het woestijnzand steken, noem ik dat. Niet alleen door Edwin, hoor", relativeert Waterreus, die wel een advies heeft voor de voetballers, bobo's en journalisten die in 2022 willen afreizen naar het WK in Qatar.

"Durf straks thuis tijdens dat WK thuis te blijven", geeft hij aan. "Je bent vervangbaar, heus. Zo niet, ook prima, maar hou dan alsjeblieft op met dat linkse geleuter dat je 'onder protest' afreist. Draai, zoals de Ajax- en PSV-directies, niet langer om de hete brij heen. Geef dan gewoon toe dat je je eigenbelang hoger hebt zitten dan het belang van die honderden -misschien wel duizenden- Qatar-slachtoffers."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›