Faber ziet 'doodschop' bij PSV: ''Moet hij slimmer in worden''

0
Faber ziet 'doodschop' bij PSV: ''Moet hij slimmer in worden''

PSV neemt het aankomend weekend op tegen VVV-Venlo en de kans is aanwezig dat Noni Madueke in de punt van de aanval begint. Trainer Ernest Faber is vol lof over de 17-jarige Engelsman, die zich uitstekend manifesteerde in Doha. 

"Noni heeft het heel goed gedaan. Zeer creatief en doelgericht”, legt hij uit in de Telegraaf. "Hij heeft brutaliteit en durf in zijn spel. Hij krijgt een doodschop, daar moet hij nog slimmer in worden. En hij had moeten scoren. Maar het is zeker een jongen die het snel oppikt en zich presenteert hoe we het graag willen zien", aldus Faber, die PSV wel twee oefenwedstrijden zag verliezen.

De oefenmeester maakt zich echter weinig zorgen na de nederlegen tegen Club Brugge en KAS Eupen. "In dit soort weken trek je de teugels aan qua fysieke arbeid. Dan is de frisheid een beetje weg", vervolgt hij realistisch. "Je kunt met 4-0 winnen, maar dat zegt mij niet zoveel. Ik wilde vooral zien wat iedereen kan op welke positie", vertelt Faber, die uiteraard wel baalde van de resultaten. 

"We geven te gemakkelijk de doelpunten weg. Maar het kan beter nu gebeuren dan volgende week. Het gaat erom dat we er wat mee doen", reageert hij. "Als deze groep fris is, zit er heel veel voetbal, creativiteit en beweging in. Als we de nadruk kunnen leggen op waar we goed in zijn dan kunnen we van iedereen winnen", besluit Faber vastberaden. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›