VIDEO | Samenvatting: PSV verliest na hattrick Berghuis bij Feyenoord

Het is PSV vanmiddag niet gelukt om Feyenoord te verslaan in het belangrijke duel om aansluiting bij de top te vinden. In de Kuip werden de Eindhovenaren met 3-1 verslagen na een hattrick van Steven Berghuis. Gaston Pereiro maakte de eretreffer.

De eerste helft ging gelijk op, maar na een kleine twintig minuten spelen was het Steven Berghuis die op prachtige wijze de 1-0 maakte. Een tegendraadse kopbal verschalkte PSV-goalie Lars Unnerstall. Nog voor rust viel ook de 2-0. Na een heerlijke actie van Sinisterra werd hij gevloerd door PSV-back Denzel Dumfries. Vanaf de stip faalde Berghuis niet.

In de tweede helft zette PSV aan om de aansluitingstreffer te vinden, maar in plaats daarvan viel de 3-1. Berghuis schoot zijn tweede penalty binnen, welke makkelijk gegeven werd na hands van Viergever. In het vervolg werd PSV vaak gevaarlijk. Het was invaller Gaston Pereiro die de 3-1 maakte, maar deze goal bleek niet genoeg om het Feyenoord nog echt moeilijk te maken. In het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord.