Eredivisie-directeur: ''Uitspelen met publiek steeds minder realistisch'' Schoonmaak bij PSV zet door: keeperstrainer en drie anderen maken plaats PSV-icoon Van den Heuvel treedt na dit seizoen terug als teammanager ''Trek dinsdag een lijn en bepaal de huidige stand als eindstand'' BREAKING | PSV zegt 8 profcontracten op; PSV en Afellay om tafel

Afellay geniet: ''Toen dacht ik: het kan weleens gebeuren vandaag''

0
Afellay geniet: ''Toen dacht ik: het kan weleens gebeuren vandaag''

Voor Ibrahim Afellay was het een weekend om nooit te vergeten. De captain van PSV speelde voor het eerst in twee jaar tijd weer eens een wedstrijd. Tegen Fortuna Sittard (5-0) kwam hij tien minuten voor het einde in het veld.

"Het was fantastisch. De manier waarop de supporters mij zaterdagavond hebben benaderd was echt geweldig", zegt Afellay voor de camera van PSV TV. "Daar droomt elke speler van na zo'n lange periode. Op zo'n moment krijg je allemaal flashbacks, van wat je hebt moeten doorstaan. Het hele traject komt voorbij in een heel kort tijdsbestek. Ik wil de fans nogmaals bedanken. Dit vergeet ik nooit meer."

Het hele stadion keek uit naar de rentree van Afellay. "Toen ik ging warmlopen wist ik dat het ging gebeuren. De druk van de fans was enorm, daar kon je niet omheen. Dit gebeurt niet iedere dag. Het begon in de tweede helft, maar het ging steeds harder en harder. Toen dacht ik: het kan zomaar eens gaan gebeuren vandaag. Op een gegeven moment namen zelfs de wisselspelers het over. Dat vond ik mooi."

Of hij nog last had van plankenkoorts? "Het is niet mijn eerste wedstrijd. Je komt het veld in en dan doe je gewoon je ding", aldus Afellay, die hoopt dat hij deze lijn door kan trekken in het restant van het seizoen. "Ik heb er enorm van genoten, dit smaakt alleen maar naar meer."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›