PSV-clubarts Huurman opgelucht: ''Het liep gelukkig goed af''

0
PSV-clubarts Huurman opgelucht: ''Het liep gelukkig goed af''

AED’s, Automatische Externe Defibrillators. Ze hangen overal in het land, maar nog lang niet op alle plekken. Een doorn in het oog van PSV-clubarts Suzanne Huurman, die pleit voor meer AED's in Nederland. 

In haar werkveld, de voetballerij, maakte ze tot dusver vier keer een hartstilstand mee. "Gelukkig liep het goed af", zegt Huurman in gesprek met De Telegraaf. "Op dit moment leer ik honderd medewerkers van de PSV Academy de AED te bedienen. Niet alleen trainers, maar ook de data-analisten van PSV. De spelers van de A-selectie heb ik twee jaar geleden getraind."

In totaal zijn er nu 240.000 burgers aangemeld bij HartslagNu.nl. Zij kunnen de AED-apparaten bedienen en via 112 worden ingezet bij een hartstilstand, schrijft de ochtendkrant. "Ook het aantal AED’s groeit: vorig jaar stonden er 15.000 aangemeld en nu staat de teller op 20.000. Maar we moeten er nog zeker 5000 meer. Ik roep burgers op in hun buurt een AED-apparaat aan te schaffen en op een duidelijke en goed toegankelijke plek op te hangen", aldus Huurman.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 oktober 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›