Salcido verklapt: ''Ze hebben me op de vloer van de wc gevonden''

0
Salcido verklapt: ''Ze hebben me op de vloer van de wc gevonden''

Carlos Salcido bewaart nog altijd goede herinneringen aan zijn periode bij PSV. De Mexicaanse verdediger, die na het WK in 2006 werd vastgelegd door de club uit Eindhoven, kende in zijn eerste maanden echter wel de nodige aanpassingsproblemen. 

"Ik had moeite met de taal, met het slechte weer en wist gewoon niet wat ik moest eten want ik verstond niemand", aldus Salcido, die bijna dagelijks naar de McDonald's ging. “Daar kon ik tenminste de plaatjes aanwijzen en kreeg ik wat ik verwachtte. Ik at slecht en voelde me ongelukkig", blikt hij terug op de website van VICE Sports. Dat zorgde uiteindelijk voor een bizar incident. 

“Op een training voelde ik me ineens ontzettend beroerd, dus vroeg ik of ik naar het toilet mocht. Wat er daarna is gebeurd kan ik me niet herinneren, maar ze hebben me op de vloer van de wc gevonden, blijkbaar was ik flauwgevallen", legt hij uit. Toenmalig perschef Pedro Salazar besloot om de hulp in te roepen van een Spaanssprekende teamgenoot. “Jefferson Farfán nam me mee naar een Spaans restaurant in Eindhoven en sindsdien ging het een stuk beter. Hij heeft mijn leven gered.”

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 oktober 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›