''Bergwijn is zo sterk als een paard, maar gaat liggen als een schaap''

2
''Bergwijn is zo sterk als een paard, maar gaat liggen als een schaap''

FC Emmen pakte zondagavond knap een punt tegen PSV, maar de Drentenaren hadden het idee dat er meer in zat. FC Emmen leek in de eerste helft al op 1-1 te komen, maar scheidsrechter Dennis Higler keurde een prachtige goal van Glenn Bijl af.

Trainer Dick Lukkien vond niet dat er een overtreding van Bijl op Steven Bergwijn aan voorafging. "Ik had hem niet afgekeurd, daar ben ik heel eerlijk in", zegt de oefenmeester in gesprek met RTV Drenthe. "Discutabel is acceptabel, maar blijkbaar niet altijd."

"Higler staat erom bekend dat hij van mannelijk voetbal houdt", vervolgt Lukkien. "Er zat wel een armpje bij, maar niet heel ernstig. Bergwijn is zo sterk als een paard, maar gaat liggen als een schaap. Nogmaals, ik had er niet voor gefloten. Higler doet dat wel en daar moet je dan maar mee omgaan."

Lukkien kon wel leven met een gelijkspel. "We hebben echt een zeer goede tweede helft gespeeld tegen een PSV dat in een moeilijke fase zit, maar nog altijd gewoon een topclub in Nederland is. Op basis van die tweede helft had ik ook nog wel het gevoel dat we konden winnen, al besef ik dat ook zij in het laatste kwartier voor rust ook nog twee keer hadden kunnen scoren. Dus we moeten hier maar mee leven." 

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 2 Dec 2019 om 21:04
    Stelletje schoppers... voetballen was nooit de bedoeling. En dan wel meteen jammeren als het afgefloten/ afgekeurd wordt. Hij had er al veel eerder afgestuurd moeten worden.
  • 2 Dec 2019 om 18:00
    Tuurlijk. Al deze Pipo’s schreeuwden vorig jaar om het hardst als het hun overkwam en nu is het niks en discutabel. Feit is gewoon heel simpel dat die lulhannes 2 keer overduidelijk aan het shirt van Bergwijn hangt. In de 16 krijg je voor al dit soort dingen een strafschop maar op het middenveld gelden blijkbaar andere regels. Vreemd...
zondag 29 november 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›