''Welke coach komt hiermee weg? Het lijkt alleen bij PSV te kunnen''

1
''Welke coach komt hiermee weg? Het lijkt alleen bij PSV te kunnen''

PSV zit in een uiterst moeilijke fase en de druk op trainer Mark van Bommel neemt toe. Rik Elfrink ziet dat de oefenmeester steeds verder in het nauw wordt gedreven.

"Van Bommel doet naar eigen zeggen niet aan excuses, maar komt ondertussen toch voortdurend met oorzaken, verklaringen en redenen voor de ongekend slechte serie van PSV", schrijft Elfrink in het Eindhovens Dagblad. "Er klinkt erg vaak 'ja maar als dit' of 'ja maar als dat' in plaats van een kritische beschouwing."

PSV morste de laatste weken punten tegen FC Utrecht, AZ, Sparta Rotterdam, Willem II en FC Emmen. "Het is een rijtje uitslagen waar een club als PSV zich eigenlijk voor hoort te schamen", meent Elfrink. "Maar zelfs als het gaat om het inschalen en taxeren van een crisis, wil Mark van Bommel zijn eigen spelregels maken. Europese wedstrijden moeten volgens hem maar niet meetellen in een reeks en moeten los gezien worden van eredivisie-wedstrijden. Wat is het belang van zo'n vaststelling?"

"Feit is dat PSV acht van de negen laatste wedstrijden niet gewonnen heeft", vervolgt de journalist. "De club is bezig aan een serie waar zelfs een trainer van een middenmoter slecht van slaapt. Welke coach van een topclub in Nederland komt met zo'n slechte serie weg? Het lijkt alleen bij PSV te kunnen, waar men zich vast lijkt te houden aan het slechte eerste seizoen van Phillip Cocu."

Met name buitenshuis verliest PSV veel punten. "Van Bommel moet bij zichzelf te rade gaan of hij de huidige prestatiecurve werkelijk nog om kan draaien. Daarvoor zijn op dit moment helemaal geen aanknopingspunten en hij heeft voldoende ervaring in het topvoetbal om te weten dat wat er nu bij PSV gebeurt helemaal niet bij de club past", aldus Elfrink.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 2 Dec 2019 om 17:56
    Iedereen weet dat maar de directie, RvC en van Bommel menen dat ze het beter weten. Ondertussen storten ze de club steeds verder in de shit.
zondag 29 november 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›