Higler legt uit: ''Waarop ik zeg: natrappen? Geen idee''

1
Higler legt uit: ''Waarop ik zeg: natrappen? Geen idee''

PSV morste zondagavond dure punten in de uitwedstrijd tegen FC Emmen. De Eindhovenaren speelden de laatste minuut tegen tien man na een rode kaart voor Glenn Bijl, maar eerder werd de speler van FC Emmen nog gespaard door scheidsrechter Dennis Higler.

Higler werd naar het scherm gehaald door videoscheidsrechter Danny Makkelie. "Hij vroeg of ik het natrappen van Bijl had gezien, maar ik had geen idee van een situatie met natrappen", blikt Higler terug. "Danny stelt op dat moment voor om daar even naar te gaan kijken, omdat ik het zelf niet waargenomen heb. Bij het scherm heb ik het herbeoordeeld, maar ik zie daar een stevige tackle. Dat is geen rood."

De arbiter keurde in de eerste helft een geweldige goal van Bijl af. "Ik twijfelde op het veld of het echt vasthouden was, dus liet ik het doorgaan", legt Higler uit voor de camera van FOX Sports. "Na tussenkomst van de VAR heb ik de beelden kunnen bekijken en zag ik duidelijk dat hij met twee handen vasthield. Daardoor moesten wij een mooie goal helaas afkeuren."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 2 Dec 2019 om 13:17
    Kneus! 2 belangrijke situaties compleet gemist.