VIDEO | Samenvatting: PSV verspeelt punten in uitduel met FC Emmen

Het is PSV weer niet gelukt om te winnen. Na de afgang van afgelopen donderdag in de Europa League tegen Sporting Portugal (4-0) bleek ook Emmen vanavond een geduchte tegenstander. De ploegen hielden elkaar in balans: 1-1.

Het was PSV dat de toon zette. Een sterke openingsfase van de ploeg uit Eindhoven leidde uiteindelijk ook de 0-1 in. Na een inswingende corner was het uitgerekend Daniel Schwaab die wist af te ronden. Hij zette de Eindhovenaren op voorsprong door bij de tweede paal binnen te tikken. Een paar minuten later lijkt Emmen de score gelijk te trekken, maar de ploeg uit Drenthe ziet een wondergoal afgekeurd worden na een overtreding van Bijl, die de goal zelf ook maakte.

In de tweede helft was PSV niet per definitie nog de sterkere ploeg. Emmen maakte dan ook in de 52ste minuut gelijk. Spits Marko Kolar maakte zijn tweede van het seizoen op aangeven van Bijl na onhandig verdedigen van de ploeg uit Eindhoven. Na de aansluitingstreffer kregen de Eindhovenaren de beste kansen, maar geen van deze werd verzilverd. Diep in blessuretijd kreeg Bijl zijn tweede gele kaart waarna hij mag inrukken. Het mocht allemaal niet baten. PSV leidt wederom puntenverlies.

FC Emmen - PSV 1-1 (0-1)
15' 0-1 Schwaab
52' 1-1 Kolar

Opstelling FC Emmen: Telgenkamp; Bijl, Heylen, Araujo, Burnet; Laursen, Hiariej, Chacón, Peña; De Leeuw en Kolar (81' Arias).

Opstelling PSV: Unnerstall; Dumfries, Schwaab, Viergever, Sadílek; Rosario (82' Mitroglou), Ihattaren, Thomas; Doan (67' Gakpo), Malen en Bergwijn.