Afellay niet mee naar Portugal: ''Het is beter voor hem''

1
Afellay niet mee naar Portugal: ''Het is beter voor hem''

Ibrahim Afellay is een opvallende afwezige in de selectie van PSV voor de Europa League-wedstrijd tegen Sporting Portugal. Trainer Mark van Bommel heeft besloten om de aanvoerder niet mee te nemen naar Lissabon.

"Ik vind hem nu niet goed genoeg om te starten", zegt Van Bommel in het Eindhovens Dagblad. "Hij kan wel een rol spelen, maar wij mogen maar achttien spelers op papier zetten. Hij is mijn aanvoerder en we hebben ervoor gekozen dat hij drie dagen kan trainen. We zijn samen tot de conclusie gekomen dat het voor hem beter is. Soms gaat het individuele belang boven het teambelang."

Van Bommel start tegen Sporting waarschijnlijk met dezelfde elf namen als afgelopen weekend tegen SC Heerenveen. Dat zou betekenen dat Bruma in zijn vaderland op de bank begint. De aanvaller stond woensdag nog wel de pers te woord.

"Dat wil niet per se zeggen dat Bruma gaat spelen", is Van Bommel duidelijk. "Het zou wel kunnen, maar dan praat je over Bruma individueel. Hij heeft namelijk specifieke kwaliteiten. Ik bespreek de opstelling echter eerst met de spelers. Bruma heeft me wel een paar dingen verteld over Sporting."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 29 Nov 2019 om 08:31
    Ik durf te wedden dat hij minsten een helft een stuk beter is dan een paar die er wel staan...
zondag 4 oktober 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›