Koeman waarschuwt spelers richting EK: ''Het wordt een strijd''

0
Koeman waarschuwt spelers richting EK: ''Het wordt een strijd''

Dat Denzel Dumfries tegen Estland (5-0) en tegen Noord-Ierland (0-0) de gehele wedstrijd op de bank zat, terwijl Ronald Koeman andere spelers volop speeltijd gaf, betekent niet dat zijn rol bij Oranje is uitgespeeld. De bondscoach laat weten in de komende interlands nog veelvuldig te experimenteren.

"In maart gebruik ik de wedstrijden nog voor discussiepuntjes in de selectie. Dan ga ik ook veel spelers laten spelen", maakt Voetbal International op uit de mond van Koeman. "We spelen heel bewust op donderdag en zondag en we gaan dan niet twee keer met hetzelfde elftal spelen. In mei, vlak voor het EK, ga ik aan een vast elftal werken."

De vorm van de spelers aan het einde van het seizoen is doorslaggevend. "We hebben nog vijf of zes maanden tot het EK. We hebben heel veel jonge spelers die dan ook weer een half jaar verder zijn in hun ontwikkeling. Het gaat echt een strijd worden om je in de EK-selectie te spelen, dat heb ik net ook tegen de spelers gezegd. We gaan rustig bekijken wie we meenemen", aldus Koeman.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 27 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›