Malen lovend: ''Dan krijg je natuurlijk wel tips van de meester''

0
Malen lovend: ''Dan krijg je natuurlijk wel tips van de meester''

Donyell Malen is Ruud van Nistelrooij dankbaar voor alle tijd dat hij in de 20-jarige aanvaller heeft gestoken. De oud-prof was twee seizoenen geleden spitsentrainer en assistent-trainer bij PSV.

"Ik wilde vorig jaar al heel graag laten zien dat ik het niveau aankon. Op de training wilde ik me extra laten gelden. In mijn drang om me te bewijzen, wilde ik natuurlijk heel graag scoren", zegt Malen in gesprek met Helden. "Dan probeerde ik de bal extreem hard binnen te knallen."

Malen kreeg tips van de meester. "Ruud van Nistelrooij zag dat ook, zag ik zó gretig was dat ik de bal vaak over of naast schoot. Hij zei dan: 'Als je in scoringspositie komt, is het beter om wat rustiger te schieten. Je schiet hard genoeg, maar plaats hem wat meer in het hoekje.' Hij heeft me er constant op gewezen om koel te blijven als ik voor de goal kom, om effectief af te werken."

Het heeft zijn vruchten afgeworpen, want inmiddels is Malen topscorer van de Eredivisie. "Ik ben me daar bewust van geworden in de trainingen. Door er op te letten in de trainingen, wordt het uiteindelijk ook een automatisme in de wedstrijden. En ja, als Ruud van Nistelrooij tegen je zegt hoe je de bal het beste kunt raken, dan krijg je natuurlijk wel tips van de meester wat scoren betreft", aldus Malen.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 13 september 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›