Elfrink analyseert: ''Daarin schuilt de kracht en zwakte van PSV''

0
Elfrink analyseert: ''Daarin schuilt de kracht en zwakte van PSV''

PSV-trainer Mark van Bommel heeft maandag openlijk zijn excuses aangeboden aan Jeroen Zoet. Daarmee is volgens clubwatcher Rik Elfrink de 'binnenbrand' geblust, maar er woedt nog altijd een 'buitenbrand'.

"De tegenslagen stapelen zich maar op bij PSV en elke keer doen ze meer pijn dan de vorige", schrijft Elfrink in het Eindhovens Dagblad. "Er hoeft niet veel meer te gebeuren of trainingscomplex De Herdgang van PSV is naast een topsportaccommodatie ook een soort fysiek en mentaal kuuroord."

"Zwieper zes op rij hakte er bij PSV ongetwijfeld nóg harder in dan de vorige vijf vegen, vooral ook omdat er tegen Willem II minder slecht werd gevoetbald dan daarvoor", vervolgt de journalist. "Tegelijkertijd kon PSV zich enigszins vasthouden aan het wat vastere spel en een aardig slotoffensief, dat uiteindelijk niet baatte."

Ondanks de negatieve reeks bewaart PSV de rust en wordt Van Bommel niet ontslagen. "Op een moment dat er bij andere topclubs waarschijnlijk wel maatregelen waren genomen, probeert PSV de kalmte te bewaren en de volledig rond Van Bommel opgebouwde structuur intact te laten. Daarin schuilt de kracht en zwakte van de club, waarbij het sterk de vraag is hoeveel tegenspraak Van Bommel intern krijgt en duldt."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 oktober 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›