Oud-PSV'er steunt tactiek Van Bommel: ''Juist achterin klopt het niet''

1
Oud-PSV'er steunt tactiek Van Bommel: ''Juist achterin klopt het niet''

PSV verkeert in een crisis na een nieuwe nederlaag. De afgang bij LASK Linz zal nog wel even nadreunen in Eindhoven, verwacht oud-speler Jan Poortvliet.

"Dat je zo kansloos bent tegen zo'n ploeg, terwijl je al een paar keer héél goed weg bent gekomen... Schrikbarend", zegt Poortvliet tegenover VoetbalPrimeur. "Het was een beetje los zand, iedereen wil wel wat doen, maar niet de dingen die je moet doen. En zonder de extra kwaliteit van Donyell Malen en Steven Bergwijn zie je hoe kwetsbaar je bent."

Poortvliet vindt Daniel Schwaab en Nick Viergever niet goed genoeg voor Europese duels en snapt daarom dat trainer Mark van Bommel met twee controlerende middenvelders speelt. "Ik denk nu: misschien had hij wel gelijk om die organisatie zo te houden. Er wordt vaak geroepen dat het op het middenveld niet klopt, maar het klopt juist achterin niet. Dat buffertje heb je wel nodig", aldus de oud-PSV'er.

Ook doelman Jeroen Zoet ligt onder vuur, maar Poortvliet zou de sluitpost niet snel slachtofferen. "Dan moet je echt honderd procent zeker zijn. Van Bommel kennende gaat hij dat ook niet doen", meent Poortvliet, die Zoet de nederlaag in Linz niet aanrekent. "Tegenover die fout stonden vier, vijf geweldige reddingen. En wat stond er voor hem? Wat deden die? Als de organisatie niet klopt, is het ook lastig voor een keeper. Dan zou ik eerder daaraan werken."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 8 Nov 2019 om 22:15
    Ik vind de ruit Schwaab/Baumgartel - Viergever - Gutti/Hendriks - Rosario als geheel dramatisch. Daar kan je geen enkele wedstrijd mee controleren, laat staan domineren. Onbegrijpelijk dat John de Jong hier niet is gaan versterken. Iedereen ziet dit al bijna een jaar lang, maar onze technische staf blijkbaar niet. Wel een overvloed aan aanvallers die niks toevoegen, geen linksback, alle aankopen mislukt (Mitroglu en Lato zijn echte lachers). Hoe krijg je het verzonnen? John de Jong, je bent de zwakste schakel. En Toon, waarom laat je dit zomaar gebeuren? Mark nu de zwarte piet toedelen gaat mij te ver al valt hem zeker het een en ander te verwijten. Maar voorlopig maar eens eerst een andere technisch directeur om te redden wat er nog te redden valt. De toekomst van PSV is ernstig in gevaar.
zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›