PSV derde in groepsfase Europa League: de mogelijke scenario's op een rij

Het lijkt voor PSV steeds lastiger te worden om te overwinteren in de UEFA Europa League. Na het kansloze en beschamende verlies op bezoek bij LASK Linz (4-1) én de overwinning van Sporting Lissabon op Rosenborg staat PSV derde, op doelsaldo. PSVFans zet de mogelijke scenario's op een rij. 

Allereerst is het van belang om te kijken welke wedstrijden er nog op het programma staan. PSV speelt na de interlandperiode eerst uit tegen Sporting Lissabon, om vervolgens thuis tegen Rosenborg te eindigen. LASK gaat op bezoek bij het nog puntloze Rosenborg om vervolgens thuis tegen Sporting Lissabon te eindigen. 

PSV staat momenteel derde, met zeven punten. Het onderlinge resultaat met LASK Linz is in het voordeel van de Oostenrijkers en dus zullen zij, bij een gelijk aantal punten, PSV voorblijven. Daarnaast heeft Sporting Lissabon een voorsprong van twee punten op PSV en LASK Linz. Enkel de nummers een en twee uit de groep stoten door naar de knock-out fase. 

Duidelijk is nu dat PSV alleen bij twee overwinningen (dus uit tegen Sporting Lissabon en thuis tegen Rosenborg) zeker is van de volgende ronde. Bij twee nederlagen is het klaar voor PSV. Bij een gelijkspel en een nederlaag is PSV afhankelijk van andere resultaten. De kans dat het dan nog goed komt, is echter wel bizar klein. Daarvoor moet LASK verliezen van het nog puntloze Rosenborg en van Sporting Lissabon. 

Bij een overwinning en een gelijkspel maakt PSV nog kans op de knock-out fase. Daarbij moet wel worden aangetekend dat de club het zich met een overwinning op Sporting Lissabon makkelijker zou maken dan met een overwinning op Rosenborg. De conclusie is simpel: alleen bij twee overwinningen is PSV honderd procent zeker van de volgende ronde. Bij ieder ander resultaat dan dat of twee nederlagen is PSV afhankelijk van de concurrentie. 

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/03
NEC
16:30
PSV
di
2/04
Excelsior
20:00
PSV
za
6/04
PSV
18:45
AZ
za
13/04
PSV
16:30
Vitesse
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 26 68 72
2 Feyenoord 26 45 62
3 FC Twente 26 24 53
4 AZ 26 30 49
5 Ajax 26 10 41
6 NEC 26 10 39
7 Go Ahead Eagles 26 3 37
Bekijk de hele stand