'Geluk' voor PSV: ''Anders had de club vijf miljoen betaald''

0
'Geluk' voor PSV: ''Anders had de club vijf miljoen betaald''

PSV staat na twaalf competitiewedstrijden op een teleurstellende derde plek in de Eredivisie en de achterstand koploper Ajax bedraagt nu al acht punten. Reon Boeringa neemt het op voor trainer Mark van Bommel, die de laatste weken steeds meer kritiek krijgt. 

"De verantwoordelijkheid voor de malaise bij PSV ligt zeker ook bij anderen", schrijft hij in het weekblad van Voetbal International. "Wat te denken van de spelers van wie op basis van leeftijd, ervaring of status een leidersrol mag worden verwacht? Doelman Jeroen Zoet is een onzekere factor. Nick Viergever en Jorrit Hendrix pakten domme en onnodige rode kaarten", blikt Boeringa terug.

"Dat kostte PSV niet alleen een wedstrijd, maar betekende ook dat zij hun ploeg niet bij konden staan in wedstrijden waarin de nood aan de man was", vervolgt hij kritisch. "Pablo Rosario draagt de aanvoerdersband, maar hij heeft zijn handen vol aan zichzelf. Daniel Schwaab bleek tegen AZ en Sparta niet in staat de defensie bij elkaar te houden. Er ligt ook verantwoordelijkheid bij John de Jong als technisch eindverantwoordelijke", constateert Boeringa. 

"Het elftal kampt met een duidelijke achilleshiel. Beide linksbacks die hij afgelopen zomer haalde, blijken namelijk niet te voldoen", legt hij uit. "Achteraf is het voor PSV dus een geluk bij een ongeluk gebleken dat Valencia op het laatste moment Toni Lato slechts wilde verhuren, anders had de club vijf miljoen voor een speler betaald die inmiddels derde linksback is achter de onzekere Olivier Boscagli en noodverband Michal Sadílek", besluit Boeringa realistisch. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›