De Boer blikt terug: ''Het had wel 10-0 voor PSV kunnen worden'' Ledezma moet meerdere duels van PSV missen vanwege schorsing Feyenoord kan PSV helpen: ''Die uitslag kan cruciaal zijn'' ADO reageert op vermeende spreekkoren: ''Niet waargenomen'' VIDEO | Samenvatting: PSV wint uitduel met ADO Den Haag overtuigend

'PSV'er' De Jong: ''Heb meer van Ajax genoten dan van PSV''

( 0 reacties)
'PSV'er' De Jong: ''Heb meer van Ajax genoten dan van PSV''

Gijs de Jong is al sinds 2003 in dienst van de KNVB en werd in 2016 de opvolger van Bert van Oostveen als directeur betaald voetbal van de KNVB. De bestuurder is niet altijd politiek correct en liet zijn voorkeur voor PSV als eens blijken.

Maar ook zei De Jong in 2017 dat hij Feyenoord de titel gunde. "Ik vind het flauwekul dat ik mijn mening niet zou mogen geven', reageert hij in gesprek met Het Financieele Dagblad. "Ik werk bijna zestien jaar bij de KNVB en heb nog nooit een club voorgetrokken."

"Ik ben geboren en getogen onder de rook van Eindhoven, waar 70 procent van de bewoners zich PSV'er voelt", legt de KNVB-bestuurder uit. "Ik ben met die club opgegroeid, net als Amsterdammers met Ajax en Rotterdammers met Feyenoord."

Maar De Jong genoot afgelopen seizoen van de prestaties van Ajax. "Ik heb meer van Ajax genoten dan van PSV", geeft hij aan. "Mark van Bommel en zijn spelers hebben internationaal gewoon minder gepresteerd. Ajax schopte het ver met gedurfd en mooi spel, dat vind ik verdomd knap. En goed voor de uitstraling van het Nederlands voetbal."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 23 februari 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›