De Boer blikt terug: ''Het had wel 10-0 voor PSV kunnen worden'' Feyenoord kan PSV helpen: ''Die uitslag kan cruciaal zijn'' ADO reageert op vermeende spreekkoren: ''Niet waargenomen'' VIDEO | Samenvatting: PSV wint uitduel met ADO Den Haag overtuigend Janssen: ''Ihattaren is de speler die er het meeste op lijkt''

Van Nistelrooy onder indruk van PSV'er: ''Dat is wel echt bijzonder''

( 0 reacties)
Van Nistelrooy onder indruk van PSV'er: ''Dat is wel echt bijzonder''

Doelpuntenmachine Donyell Malen draait als een tierelier. Waar de spits van PSV enkele maanden terug nog werd verweten te onrustig te zijn voor het doel, maakt heel Nederland nu kennis met een beheerste killer. 

Voor Ruud van Nistelrooy komt het niet als een verrassing. "Hij heeft altijd een goede trap gehad, die heeft hij niet hoeven leren", zegt de oud-topspits in De Telegraaf. "Nu zet hij dat op het juiste moment om in goals. Bij het afwerken draait het ook om ervaring opdoen."

"Het weglopen, het vrijlopen, dat had hij al. Hij kwam vaak in de juiste positie. Dan was het kansen missen, kansen maken. Of net buitenspel staan. Nu loopt hij net goed, en valt álles tussen de palen. De ontwikkeling die hij dit seizoen doormaakt, ook qua rendement, is natuurlijk spectaculair", vervolgt hij.

Volgens Van Nistelrooy is Malen een zeer complete spits. "Hij heeft zijn traptechniek, is natuurlijk technisch zeer begaafd én heeft snelheid. Die combinatie is wel bijzonder. Of in te schatten is hoe ver hij kan reiken? Als je ziet welke stappen hij nu heeft gemaakt, met zijn debuut voor het Nederlands elftal, staat hij aan het begin van een nieuwe uitdaging."

De vraag is waar de huidige vorm van Malen eindigt. "En nu? Kun je dit vasthouden? Vaak gaat het over groeien, maar ik denk dat het voor hem belangrijk is dat hij dit een heel seizoen kan vasthouden. Er zal ook een keer een periode komen waarin het een paar weken niet lukt, maar dat soort processen kom je tegen als spits", Van Nistelrooy.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 23 februari 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›