De Boer blikt terug: ''Het had wel 10-0 voor PSV kunnen worden'' Ledezma moet meerdere duels van PSV missen vanwege schorsing Feyenoord kan PSV helpen: ''Die uitslag kan cruciaal zijn'' ADO reageert op vermeende spreekkoren: ''Niet waargenomen'' VIDEO | Samenvatting: PSV wint uitduel met ADO Den Haag overtuigend

Dumfries maakt indruk: ''Hij was en is een smaakmaker bij PSV''

( 0 reacties)
Dumfries maakt indruk: ''Hij was en is een smaakmaker bij PSV''

Denzel Dumfries is bezig aan een ijzersterke periode bij PSV. De rechtsback van de Eindhovenaren is flink gegroeid in zijn rol bij de Eindhovenaren.

"Sinds zijn komst naar PSV is hij in veel wedstrijden een bijna onuitputtelijke krachtbron, die soms nauwelijks af te stoppen is en regelmatig een goaltje meepikt", schrijft clubwatcher Rik Elfrink in het Eindhovens Dagblad. "Voetballend ging het na de winterstop niet altijd van een leien dakje, maar fysiek en mentaal gaf Dumfries geen krimp. Onder alle omstandigheden leverde hij positieve energie aan het elftal."

Elfrink vindt de international gegroeid. "Dit jaar is Dumfries duidelijk verder dan het vorige seizoen en op dit moment een van de aanjagers en steunpilaren van een jeugdige ploeg", meent hij. "Verdedigend heeft hij de zaken sinds het begin van dit seizoen beter op orde gekregen en wat ook opvalt, is dat Dumfries vaak in de zestien van de tegenstander opduikt."

Zo scoorde de verdediger dit seizoen al drie keer en raakt hij van alle verdedigers het vaakst de bal in het strafschopgebied van de tegenstander. "Het duidt onder meer zijn kracht en loopvermogen, waarmee hij een tekort op enkele andere fronten meer dan compenseert", aldus Elfrink, die in Dumfries ook een bindende speler in de jonge PSV-groep ziet.

"Dumfries heeft inmiddels de nodige ervaring als international opgedaan en lijkt zowel door teleurstelling als euforie niet meer van zijn stuk te brengen. Denzel Dumfries was en is momenteel een smaakmaker bij PSV."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 23 februari 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›