De Boer blikt terug: ''Het had wel 10-0 voor PSV kunnen worden'' Ledezma moet meerdere duels van PSV missen vanwege schorsing Feyenoord kan PSV helpen: ''Die uitslag kan cruciaal zijn'' ADO reageert op vermeende spreekkoren: ''Niet waargenomen'' VIDEO | Samenvatting: PSV wint uitduel met ADO Den Haag overtuigend

Malen baart opzien: ''Dat zie je niet vaak bij spelers op die leeftijd''

( 0 reacties)
Malen baart opzien: ''Dat zie je niet vaak bij spelers op die leeftijd''

Ondanks dat Donyell Malen niet wist door te breken bij Arsenal, was het vertrouwen in de huidig goalgetter van PSV groot in Londen. Als zeventienjarige werd hij regelmatig gebruikt in de Onder-23. 

"Hij was in de gratie bij Arsène Wenger", vertelt toenmalig hoofd opleiding Andries Jonker aan Voetbal International. "Voor de trainingen van Arsène, postzegelvoetbal op een heel kleine ruimte, was Donyell met zijn kwaliteiten uitermate geschikt. Alleen in de Onder-23 kreeg hij te maken met kerels uit pak ’m beet Cardiff en Swansea, die al Premier League-ervaring hadden en duels uitvochten op pure fysieke kracht. Dat was voor Donyell toen een onmogelijk verhaal."

Malen maakte in de zomer van 2017 zijn debuut in de hoofdmacht van Arsenal, maar vertrok drie maand later naar PSV. "Ik was een paar maanden daarvoor naar VfL Wolfsburg vertrokken", vervolgt Jonker. "Maar ik was voor Donyell heel blij met die stap. Hij kon heel goed voetballen, maar bij het eerste van Arsenal was geen ruimte voor hem."

"Wat daardoor restte waren wedstrijden in de Onder-23, tegen fysiek veel sterkere spelers. Dat paste niet bij hem en dat ging weer ten koste van zijn zelfvertrouwen. Ik vind het heel knap van hem dat hij zelf een andere weg is ingeslagen, de knop heeft omgezet en een nieuwe route heeft gekozen. Dat zie je niet vaak bij spelers op die leeftijd. Zijn transfer naar PSV was voor hem geweldig, want om door te breken bij Arsenal heb je zo verschrikkelijk veel geluk nodig", aldus Jonker. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 23 februari 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›