MATCHDAY | Geen wijzingen bij PSV, Vitesse begint met oud-bekende 'Carnavalskraker' tussen TOP Oss en Jong PSV eindigt in gelijkspel MATCHDAY | Jong PSV met Teze en Madueke tegen TOP Oss Obispo: ''Echt? Nog nooit? Dat zegt veel over de kracht van PSV'' Faber kijkt naar boven: ''Tweede, derde; het ligt vooral aan ons''

De Haan over jeugdopleiding PSV: ''Dat is een goede zaak''

( 0 reacties)
De Haan over jeugdopleiding PSV: ''Dat is een goede zaak''

Naast het Nederlands elftal zit ook het clubvoetbal in de lift, zo stelt Foppe de Haan. De voormalige trainer van onder meer Heerenveen, hoopt dat minimaal twee clubs overwinteren in Europa.

"Als twee van de vier clubs overwinteren, dan zou dat hartstikke mooi zijn", zegt De Haan in een interview in Trouw. "Ajax heeft laten zien hoe dat moet. Met lef en durf hebben ze laten zien waar ze voor staan. Van PSV verwacht ik ook wel iets. Zeker met jonge spelers als Malen en Bergwijn. Bij AZ lopen Koopmeiners en Stengs, heerlijke voetballers die zich moeten laten zien. Ik ben het wel eens met Peter. Het wordt een mooi seizoen."

Volgens De Haan loopt er genoeg talent in Nederland. Daarnaast ziet hij de investeringen in de jeugd. "Een aantal clubs heeft de laatste jaren fors geïnvesteerd in de jeugdopleiding, zoals Ajax, PSV en AZ. Feyenoord begint daar nu pas mee. Dat is een goede zaak. Nederlandse clubs moeten beseffen dat we een opleidingsland zijn en dat we daarin ook moeten investeren. Als je geen aandacht aan de jeugdopleiding besteedt, dan weet je zeker dat er minder talent doorkomt", aldus De Haan.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!