MATCHDAY | Geen wijzingen bij PSV, Vitesse begint met oud-bekende 'Carnavalskraker' tussen TOP Oss en Jong PSV eindigt in gelijkspel MATCHDAY | Jong PSV met Teze en Madueke tegen TOP Oss Obispo: ''Echt? Nog nooit? Dat zegt veel over de kracht van PSV'' Faber kijkt naar boven: ''Tweede, derde; het ligt vooral aan ons''

Zenden: ''Alles schoot hij met honderd procent kracht op doel''

( 0 reacties)
Zenden: ''Alles schoot hij met honderd procent kracht op doel''

Wat vooral opviel aan de vijf treffers van Donyell Malen tegen Vitesse (5-0), was zijn koelbloedigheid voor het doel. En dat is iets wat lang niet altijd vanzelfsprekend was bij de pas 20-jarige spits.

"We hebben een plan met hem gemaakt. Hij wilde overal op het veld aan de bal komen, liep voortdurend uit positie. Hij moest juist zijn snelheid functioneel gebruiken en veel voor het doel komen. Hij was daar zeer ontvankelijk voor, ook doordat hij zag dat het doelpunten opleverde", zegt Twan Scheepers, een van zijn coaches bij Jong PSV, aan De Volkskrant.

Malen ontwikkelde zich snel. "Langzamerhand werd hij verliefder op scoren dan op het spel verdelen. Precies wat we beoogd hadden", vervolgt Scheepers. "Vorig seizoen zag je dat hij als invaller al wedstrijden kon kantelen, maar als basisspeler nog niet", vult Boudewijn Zenden, aanvalstrainer bij PSV, aan. 

Zenden wijt het aan jeugdigheid. "Donyell wilde misschien wel te graag. Alles schoot hij met honderd procent kracht op doel, terwijl je met tachtig procent meer richting kan geven", besluit hij.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!