MATCHDAY | Geen wijzingen bij PSV, Vitesse begint met oud-bekende 'Carnavalskraker' tussen TOP Oss en Jong PSV eindigt in gelijkspel MATCHDAY | Jong PSV met Teze en Madueke tegen TOP Oss Obispo: ''Echt? Nog nooit? Dat zegt veel over de kracht van PSV'' Faber kijkt naar boven: ''Tweede, derde; het ligt vooral aan ons''

''Het is niet zo dat Afellay nu gelijk weer wedstrijdfit is''

( 2 reacties)
''Het is niet zo dat Afellay nu gelijk weer wedstrijdfit is''

PSV neemt het zaterdagavond in eigen huis op tegen Vitesse en trainer Mark van Bommel heeft het volste vertrouwen in een goede afloop. De oefenmeester is blij met de selectie die technisch manager John de Jong heeft samengesteld. 

"Vorig seizoen wisselde ik weinig, dit jaar zal het ongetwijfeld vaker gebeuren", vertelt hij op de website van Voetbal International. "De selectie is beter dan vorig jaar, hoewel dat voor een trainer lastig te zeggen is. Ik wissel niet graag als trainer, maar we hebben gewoon heel veel spelers die qua niveau dicht bij elkaar zitten", constateert Van Bommel. 

"Dan is het prettig dat je wat kunt veranderen en een ander type kunt opstellen, zonder dat je kwaliteit inlevert", vervolgt hij. "Voor een tegenstander is het bovendien ook lastig, om telkens tegen andere soort spelers komen te staan. Ik kan het per wedstrijd gaan bekijken en we spelen er veel, dat er veel keus is maakt dat voor mij als trainer makkelijker", beseft Van Bommel. 

Ibrahim Afellay zit morgen nog niet bij de selectie. "Ibi maakt grote stappen", benadrukt hij. "Als je na een blessure lang niet gespeeld hebt, ga je anders bewegen, maar daarin heeft hij veel stappen gemaakt. Hij is veel verder dan aan het begin van de voorbereiding, maar het is niet zo dat hij nu gelijk weer wedstrijdfit is. Dit waren zijn eerste negentig minuten sinds december 2017. Hij maakt grote vooruitgang, maar we gaan het niet overhaasten", besluit Van Bommel. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 15 Sep 2019 om 08:39
    Tegen Köln heeft hij de hele wedstrijd gespeeld. Dan ben je toch fit genoeg om op zijn minst in te vallen, of een uur te spelen of zo...
  • 14 Sep 2019 om 14:05
    Ik vind het allemaal erg lang duren. Straks is de helft van zijn contract om en is meneer nog niet fit. Dat wisten ze vooraf toch wel. Sonde van t salaris. En kom niet aan met ‘belangrijk in de kleedkamer’. Wat een gelul, op t veld moet t gebeuren en daar zien we ibi niet!