BREAKING | 'PSV heeft nieuwe linksback eindelijk binnen' ''Dan is Toon Gerbrands in geen velden of wegen te bekennen'' Rodriquez toch nog naar PSV? ''Plan A is echter Van Aanholt'' VIDEO | Pereiro arriveert in Italië: ''Cagliari-sjaal om zijn nek'' ''Beweging rond ongelukkige Gutierrez valt niet uit te sluiten''

Baumgartl: ''Ik dacht: ben je gek? Ik wil doelpunten maken''

( 0 reacties)
Baumgartl: ''Ik dacht: ben je gek? Ik wil doelpunten maken''

Timo Baumgartl kwam deze zomer over van VFB Stuttgart. In Eindhoven werd hij direct een onbetwiste centrale verdediger, maar het had niet veel gescheeld of hij had als spits gespeeld.

"Ik was altijd spits, maar bij de regioselectie zei een trainer opeens tegen me: 'Timo, ik denk dat jij grote mogelijkheden hebt als verdediger'. Ik dacht: 'ben jij gek geworden? Ik ben spits, ik wil doelpunten maken!' Maar ik moet zeggen: achteraf had hij het niet zo slecht gezien", blikt Baumgartl terug in de Voetbal International.

Bij zijn vorige club werkte hij met Huub Stevens, hij vindt het een goede trainer. "Hij is in Duitsland een heel grote trainer, volgens mij groter dan hier in Nederland. Misschien past hij met zijn karakter en methode beter bij ons als Duitsers. Hij houdt van discipline en hard werken, net als wij. Wij willen alles perfect doen, dan zit je bij Stevens goed", aldus de Duitse verdediger.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 2 februari 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›