''PSV weet toch geen optie tot koop te bedingen bij transfer Rodriguez'' ''Dan is Toon Gerbrands in geen velden of wegen te bekennen'' Rodriquez toch nog naar PSV? ''Plan A is echter Van Aanholt'' VIDEO | Pereiro arriveert in Italië: ''Cagliari-sjaal om zijn nek'' ''Beweging rond ongelukkige Gutierrez valt niet uit te sluiten''

Baumgartl wijst op RKC-uit: ''Ik wist niet wat ik meemaakte''

( 0 reacties)
Baumgartl wijst op RKC-uit: ''Ik wist niet wat ik meemaakte''

Timo Baumgartl heeft het vooralsnog uitstekend naar zijn zin bij PSV. De Duitse centrumverdediger, die in de zomer voor een miljoenenbedrag overkwam van VfB Stuttgart, is enthousiast over de manier van voetballen in de Eredivisie. 

"Voor mijn ontwikkeling is deze stap heel goed", legt hij uit in gesprek met Voetbal International. "Ik speel nu in een ander land bij een club die kampioen wil worden, dat vraagt van mij als mens en als voetballer iets anders dan ik gewend was. Vergeleken met de Bundesliga wordt er in de Eredivisie veel meer op techniek gevoetbald, is me al duidelijk geworden", aldus Baumgartl.

"In Duitsland gaat het meer om pressing en fysiek, hier wil iedereen voetballen, zoals RKC Waalwijk laatst tegen ons", blikt hij terug. "Een club die net gepromoveerd is die tegen een topclub lekker gaat aanvallen, en het nog behoorlijk goed kan ook... In Duitsland zou zo’n ploeg zich ingraven en op een counter loeren, ik wist niet wat ik meemaakte", besluit Baumgartl. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 2 februari 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›