Tip voor PSV na 'niet onverwacht' ontslag Van Bommel: ''Van Gaal'' BREAKING | PSV stuurt Van Bommel per direct de laan uit Bergwijn: ''Zij hebben negentig minuten niks te vertellen gehad'' Vrees voor Malen: ''Dan is het EK misschien ook wel weg'' Van Bommel baalt: ''Het lijkt of de gifbeker helemaal leeg moet''

Afellay oogst lof: ''Één van de belangrijkste spelers van PSV''

( 0 reacties)
Afellay oogst lof: ''Één van de belangrijkste spelers van PSV''

Timo Baumgartl heeft het vooralsnog uitstekend naar zijn zin bij PSV. De Duitse centrumverdediger, die in de zomer voor een miljoenenbedrag overkwam van VfB Stuttgart, is vol lof over de selectie van de club uit Eindhoven. 

"Het niveau op de training bij PSV ligt hoger dan in Stuttgart", legt hij uit in een uitgebreid interview met Voetbal International. "Spelers als Bruma, Stevie Bergwijn en Donyell Malen kunnen echt heel goed voetballen, terwijl ze nog erg jong zijn", beseft Baumgartl. 

"Doordat onze selectie over het algemeen vrij jong is, zijn de oudere spelers heel belangrijk", vervolgt hij enthousiast. "Ibi (Afellay, red.) is van grote waarde voor onze groep. Hij ziet alles, herkent alles en staat altijd klaar met adviezen voor jongere spelers", vertelt Baumgartl. 

"Hij vormt de verbinding tussen de trainer en de groep", constateert hij. "Hoewel Ibi nog niet speelt, is hij wat mij betreft één van de belangrijkste spelers van PSV. Voor mijzelf is het ook prettig dat Daniel Schwaab is teruggekomen. Ik ken hem nog van Stuttgart, hij weet tegen welke dingen ik aanloop en kan waar nodig dingen vertalen", besluit Baumgartl. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 21 december 2019
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›