Basisspeler Sadílek verliest met Jong Tsjechië in Frankrijk

Michal Sadílek heeft maandagavond niet kunnen stunten met Jong Tsjechië. In Troyes verloren de Tsjechische talenten met 3-1 van de leeftijdsgenoten uit Frankrijk.

Sadílek had als verdedigende middenvelder een basisplaats bij Jong Tsjechië en speelde de gehele wedstrijd mee. De PSV'er ontving nog wel een gele kaart. Tsjechië kwam na 36 minuten verrassend op voorsprong in de vriendschappelijke interland. Patrik Zitny (FK Teplice) tekende voor de 0-1.

Een aantal minuten later tekende Celtic-spits Odsonne Edouard voor de gelijkmaker. Na rust stelde Jong Frankrijk orde op zaken door twee keer te scoren. Bryan Mbeumo (FC Brentford) en opnieuw Edouard waren trefzeker voor Les Bleus.

Opstelling Jong Frankrijk: Bertaud; Dagbad (73' Adou), Konate, Ndicka (78' Zagadou), Ati Nouri; Bernede (62' Kamara), Reine-Adelaide (72' Cozza), Makengo (62' Soumaré); Mbeumo, Edouard (73' Gouiri) en Diaby.

Opstelling Jong Tsjechië: Trmal; Holik, Plechaty, Chalus, Soucek (85' Doudera); Sadilek, Janosek (60' Bucha), Matousek (75' Hlozek), Havelka (86' Krejci), Zitny (75' Vanicek); en Sasinka (76' Graiciar).